image-tykystudio-header-2019

Firstbeat Tykystudio

Suoraa puhetta työkyvystä
Firstbeat Tykystudio - Pauli Forma
Vieraana Pauli Forma

Miten mitata työkykyä? Firstbeat Tykystudion kahdeksannessa jaksossa Työterveyslaitoksen johtaja Pauli Forma kertoo, minkälaista tietoa työhyvinvoinnista kaivataan ja mikä tässä on hyvinvointiteknologian rooli?

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Vieraana Harri Gustafsberg

Miten pitää pää mukana nykyajan työelämässä? Firstbeat Tykystudion seitsemännessä jaksossa Karhu-ryhmän entinen johtaja, henkisen suorituskyvyn ammattilainen Harri Gustafsberg pureutuu kehon ja mielen yhteyteen ja kertoo, miten arjen haastaviin tilanteisiin voi valmistautua

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Tykystudio_Erkka_final2
Vieraana Erkka Westerlund

Miten itsensä voi oppia tuntemaan – ja miksi pitäisi? Firstbeat Tykystudion kuudennessa jaksossa niin jääkiekkoilijoita kuin työelämän tähtihyökkääjiä ja luottopakkeja valmentava Erkka Westerlund kertoo, mitä yritysmaailman tulisi oppia urheilumaailmasta. Lisäksi pohditaan, miten ihmiset saisivat kaikki voimavaransa käyttöön ja oppisivat elämään täysillä.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Tykystudio - Kristiina Halonen_final
Vieraana Kristiina Halonen

Miksi työkyvyttömyyseläkkeiden määrä taas kasvaa? Pysymmekö mukana muuttuvassa työelämässä? Viidennessä Tykystudio-jaksossa työeläkeyhtiö Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen pohtii, mistä tämä kertoo. Lisäksi mietitään, miten työnantaja voisi ennaltaehkäistä työkyvyttömyyttä ja hallita henkilöriskejään.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Firstbeat-Guy-Ahonen-pitkä-v2
Vieraana Guy Ahonen

Kumpi käy yhteiskunnalle kalliimmaksi: työttömyys vai puutteellinen työhyvinvointi? Miten tykytoiminta saadaan kannattavaksi? Neljännessä Tykystudio-jaksossa henkilöstötalouden professori Guy Ahonen pohtii, miksi työhyvinvoinnissa piileviä säästöjä ei huomioida tarpeeksi ja miten henkilöstön tuottavuuteen voidaan vaikuttaa.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Firstbeat-Pippa-Laukka-pitkä-v2
Vieraana Pippa Laukka

Johtuuko uupumus elintavoista vai työelämän vaatimuksista? Onko hyvinvointi ihmisestä itsestään kiinni? Tykystudion kolmannessa jaksossa liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka pohtii, miten paljon ihminen voi itse vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa ja minkälainen merkitys teknologialla on työhyvinvoinnille.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

TykyStudio-1-SARASVUO-v2--20180809
Vieraana Jari Sarasvuo

Onko huonokuntoinen työntekijä myös huonompi työntekijä? Mikä on työnantajan vastuu ihmisen hyvinvoinnista? Tykystudion ensimmäisessä jaksossa yrittäjä ja mediapersoona Jari Sarasvuo pohtii, mitä ihmisten pahoinvoinnista seuraa yrityksille ja yhteiskunnalle.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

TykyStudio-2-Timo-pitkä-ver3-20180917
Vieraana Timo Ritakallio

Mistä yrityksen johto tietää, että tykyily tuottaa tulosta? Mikä on johtajan vaikutus organisaation työhyvinvoinnille? Tykystudion toisessa jaksossa OP-ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio kertoo, mihin työhyvinvoinnissa kannattaa panostaa ja miten itse huolehtii jaksamisestaan.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Mikä Tykystudio?

”Suurin osa hereilläoloajastamme vietetään töissä. Ei siis todellakaan ole yhdentekevää, miten siellä voidaan. Liian usein työhyvinvointi ajatellaan vain virkistyspäivänä tai nippuna liikuntaseteleitä, vaikka se on huomattavasti moniulotteisempi asia, joka vaikuttaa merkittävästi sekä meidän jokaisen terveyteen että yritysten tuloksiin ja koko yhteiskuntaan.

Tykystudio on Firstbeatin oma videosarja, jossa työkyvystä ja sen vaikutuksista keskustellaan avoimesti mielenkiintoisten ja asiantuntevien vieraiden kanssa.”

Juho Tuppurainen, Firstbeatin varatoimitusjohtaja

tykystudio-form-section-bg.jpg

Olemme auttaneet yli 10,000 organisaatiota.

Onko nyt teidän vuoronne lähteä mukaan muutokseen?

Yli 300,000 työntekijää on jo parantanut hyvinvointiaan kanssamme.
Jopa 88%  työntekijöistä lähtee mukaan muutokseen.

Ota yhteyttä!

Uusi tapa tukea työntekijöidesi kehon ja mielen hyvinvointia

Firstbeat Life on tilauspohjainen työhyvinvointiratkaisu moderniin työkykyjohtamiseen ja olennainen osa ennakoivaa terveydenhuoltoa.

Firstbeat Life Corporate kattavaan yritysraportointiin.

Luotettava mittalaite sykevaihtelu- ja liikemittaukseen.

Mobiilisovellus stressin ja palautumisen seurantaan.

Henkilökohtainen valmennus tarjoaa lisätukea.

1 Firstbeat-Life-laptop-device-bg3-coach-2-1560x1080-1-768x532

 

Miten itse voit?

Mittaa stressitasosi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi kertoo, onko elimistösi tasapainossa. Sen avulla tunnistat stressitekijät niin työssä kuin vapaa-ajalla ja opit löytämään juuri sinulle sopivimmat palautumiskeinot.

Hyvinvointianalyysi arvioi unesi laatua ja riittävyyttä, mikä helpottaa tekemään oikeita muutoksia iltarutiineihisi. Hyvinvointianalyysi mittaa myös fyysistä aktiivisuutta ja kannustaa lisäämään liikettä arjen keskelle. Pienetkin muutokset päivittäisissä toimissa voivat ajan myötä parantaa hyvinvointiasi merkittävästi.

Tiesitkö, että sivuillamme julkaistaan myös blogia?

Kehoa saa ja pitääkin kuormittaa, eikä elimistön voimavarojen väheneminen ole vaarallista. Stressin ja palautumisen sopiva tasapaino mahdollistaa kehittymisen elämän eri osa-alueilla.
Palautuminen on fysiologinen prosessi, jolloin elimistö palautuu kuormitusta edeltäneeseen tasapainoon. Sen aikana autonomisen hermoton parasympaattinen haara aktivoituu ja laskee kehon vireystilaa.
Johtajilta vaaditaan hyvää fyysistä valmiutta kestää johtamistilanteita. Asetelmassa on paljon yhtäläisyyksiä huippu-urheilun kanssa: vaatimustaso on korkea ja vastuu on viime kädessä johtajan harteilla.