Firstbeat Tykystudio

Miten päästä parhaaseen pelikuntoon työelämässä?

Suoraa puhetta työkyvystä
Tykystudio_Erkka_final2

Firstbeat Tykystudio

Vieraana Erkka Westerlund

Miten itsensä voi oppia tuntemaan – ja miksi pitäisi?

Firstbeat Tykystudion kuudennessa jaksossa niin jääkiekkoilijoita kuin työelämän tähtihyökkääjiä ja luottopakkeja valmentava Erkka Westerlund kertoo, mitä yritysmaailman tulisi oppia urheilumaailmasta. Lisäksi pohditaan, miten ihmiset saisivat kaikki voimavaransa käyttöön ja oppisivat elämään täysillä.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Haluatko johtaa itseäsi paremmin? Hallitse elämäsi kokonaiskuormitusta
Itsensä johtaminen on taitolaji, jossa ei voi kehittyä pelkästään yhteen elämän osa-alueeseen keskittymällä.
”Nyt ymmärrän, miten tärkeää kokonaiskuormituksen hallinta oikein on”
Nyt ymmärrän, mitä työstä palautuminen vaatii ja miten tärkeää kokonaiskuormituksen hallinta oikein on.
Work hard, rest harder – Palautumisen hyödyntämätön potentiaali
Mitä kovempi treeni, sitä enemmän lepoa ja palautumista. Asia on omaksuttu suhteellisen hyvin huippu-urheilussa, mutta samaa ideologiaa voi hyödyntää myös työelämässä.

”Itsensä tunteminen mahdollistaa kehityksen”

"Omalla mukavuusalueella pysyminen on… mukavaa. Kuten urheilijat tietävät, tällöin ei kuitenkaan tapahdu kehitystä ja osa potentiaalista jää hyödyntämättä. Silloin tällöin on siis hyvä pysähtyä miettimään omia tapojaan ja syitä niiden takana – eli opetella tuntemaan itseään. Pienilläkin muutoksilla voi olla valtava merkitys, kun niistä tulee uusia, entistä parempia tapoja.

Eikä itsensä tunteminen todellakaan aina tarkoita jatkuvaa pinnistelyä ja pakonomaista menestymistä – kehitystä on sekin, että oppii omat rajansa ja omat tapansa palautua.

Mitä paremmin työntekijät tuntevat itsensä niin henkisesti kuin fyysisesti, sitä paremmin he jaksavat arjessa ja sitä enemmän heillä on voimavaroja oppia uutta ja pysyä alati muuttuvan työelämän mukana."

Riikka Nahkamäki, Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija
Riikka Nahkamäki, Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija

Kerro mielipiteesi!

Miten päästä parhaaseen pelikuntoon työelämässä?

Mikä Tykystudio?

”Suurin osa hereilläoloajastamme vietetään töissä. Ei siis todellakaan ole yhdentekevää, miten siellä voidaan. Liian usein työhyvinvointi ajatellaan vain virkistyspäivänä tai nippuna liikuntaseteleitä, vaikka se on huomattavasti moniulotteisempi asia, joka vaikuttaa merkittävästi sekä meidän jokaisen terveyteen että yritysten tuloksiin ja koko yhteiskuntaan.

Tykystudio on Firstbeatin oma videosarja, jossa työkyvystä ja sen vaikutuksista keskustellaan avoimesti mielenkiintoisten ja asiantuntevien vieraiden kanssa.”

Juho Tuppurainen, Firstbeatin varatoimitusjohtaja

tykystudio-form-section-bg.jpg

Pidä tekijät töissä – Hanki Firstbeatin Työkykykartoitus

Maksa työntekijöidesi hyvinvoinnista, älä heidän sairauksistaan.

Huolehtimalla ajoissa henkilöstösi hyvinvoinnista voit parantaa työtyytyväisyyttä, vähentää merkittävästi sairauspoissaoloja* ja saada parempia tuloksia. Yhden sairauslomapäivän laskennallinen hinta on noin 350 euroa.

Nyt saat Firstbeat Työkykykartoituksen tarjoushintaan 319€/työntekijä (+ alv 24 %). Paketti sisältää 2 Hyvinvointianalyysia henkilökohtaisella puhelinpalautteella.

*Firstbeat Työkykykartoituksen avulla sairauspoissaolojen määrä on asiakasyrityksissämme vähentynyt jopa yli 30 %.

Hyödynnä tarjous!

Mikä Työkykykartoitus?

Firstbeat Työkykykartoitus mittaa koko henkilöstösi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.
  • Sydämen sykevälivaihteluun perustuva Hyvinvointianalyysi antaa yksilöllistä tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnasta.
  • Työntekijät saavat mittauksesta henkilökohtaisen palautteen sekä ohjausta heidän hyvinvointiaan tukeviin valintoihin.
  • Riskitapaukset ohjataan eteenpäin työterveyteen, jotta he saavat tarvitsemaansa apua ja hoitoa mahdollisimman pikaisesti.

Miten itse voit?

Mittaa stressitasosi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi kertoo, onko elimistösi tasapainossa. Sen avulla tunnistat stressitekijät niin työssä kuin vapaa-ajalla ja opit löytämään juuri sinulle sopivimmat palautumiskeinot.

Hyvinvointianalyysi arvioi unesi laatua ja riittävyyttä, mikä helpottaa tekemään oikeita muutoksia iltarutiineihisi. Hyvinvointianalyysi mittaa myös fyysistä aktiivisuutta ja kannustaa lisäämään liikettä arjen keskelle. Pienetkin muutokset päivittäisissä toimissa voivat ajan myötä parantaa hyvinvointiasi merkittävästi.