tykystudio_header_2.png

Paljonko tekemätön työ maksaa?

Suoraa puhetta työkyvystä
Firstbeat-Guy-Ahonen-pitkä-v2

Firstbeat Tykystudio

Vieraana Guy Ahonen

Kumpi käy yhteiskunnalle kalliimmaksi: työttömyys vai puutteellinen työhyvinvointi? Miten tykytoiminta saadaan kannattavaksi?

Neljännessä Tykystudio-jaksossa henkilöstötalouden professori Guy Ahonen pohtii, miksi työhyvinvoinnissa piileviä säästöjä ei huomioida tarpeeksi ja miten henkilöstön tuottavuuteen voidaan vaikuttaa.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Luo yrityskulttuuri, joka tukee hyvinvointia. On yrityksen vastuulla informoida, innostaa ja opastaa henkilöstöä huolehtimaan itsestään ja työkyvystään olemassa olevien keinojen puitteissa.
Presenteismi on sitä, että ollaan työpaikalla, mutta ei sitten ollakaan. Tehdään töitä, mutta ei saada juuri mitään aikaan.
Kun liikkumattomuuden hintalappu lyödään pöytään, kohauttaa Matti Meikäläinen olkapäitään: ei paljon liikuta. Ja tottahan se on – harva jaksaa kiinnostua numeroista, ellei kyse ole omasta lompakosta.

"Hyvinvoiva henkilöstö on kilpailuetu"

"Hyvinvoivat työntekijät ovat tuottavia ja innovatiivisia. Hyvinvoiva henkilöstö on yritykselle ihan oikea kilpailuetu. Kuten Guy Ahonenkin sanoo, mitään hyvää ei yleensä saa ihan ilmaiseksi. Panostustakin siis tarvitaan. Mutta jos rahat käytetään oikein, tuottavat tykytoimintaan laitetut eurot itsensä takaisin – jopa kuusinkertaisena.

Pitää kuitenkin tietää, mitä tehdään. Tämän takia on ehdottoman tärkeää kartoittaa lähtötilanne, minkä jälkeen voidaan tehdä oikeita korjausliikkeitä. Myös säännöllinen seuranta on tärkeää. Työhyvinvointi ei ole mikään yksittäinen projekti vaan jatkuva prosessi."

Niina Karstunen, Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija

Kerro mielipiteesi!

Paljonko tekemätön työ maksaa?

Mikä Tykystudio?

”Suurin osa hereilläoloajastamme vietetään töissä. Ei siis todellakaan ole yhdentekevää, miten siellä voidaan. Liian usein työhyvinvointi ajatellaan vain virkistyspäivänä tai nippuna liikuntaseteleitä, vaikka se on huomattavasti moniulotteisempi asia, joka vaikuttaa merkittävästi sekä meidän jokaisen terveyteen että yritysten tuloksiin ja koko yhteiskuntaan.

Tykystudio on Firstbeatin oma videosarja, jossa työkyvystä ja sen vaikutuksista keskustellaan avoimesti mielenkiintoisten ja asiantuntevien vieraiden kanssa.”

Juho Tuppurainen, Firstbeatin varatoimitusjohtaja

tykystudio-form-section-bg.jpg

Hyvä johtaminen ja työhyvinvointiin panostaminen tuottaa tuloksia

Strategisen hyvinvoinnin johtaminen vaatii konkreettisia tekoja

Huolehtimalla ajoissa henkilöstösi hyvinvoinnista voit parantaa työtyytyväisyyttä, vähentää merkittävästi sairauspoissaoloja* ja saada parempia tuloksia. Yhden sairauslomapäivän laskennallinen hinta on noin 350 euroa.

Nyt saat Firstbeat Työkykykartoituksen tarjoushintaan 319€/työntekijä (+ alv 24 %). Paketti sisältää 2 Hyvinvointianalyysia henkilökohtaisella puhelinpalautteella.

*Firstbeat Työkykykartoituksen avulla sairauspoissaolojen määrä on asiakasyrityksissämme vähentynyt jopa yli 30 %.

Hyödynnä tarjous!

Mikä Työkykykartoitus?

Firstbeat Työkykykartoitus mittaa koko henkilöstösi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.
  • Sydämen sykevälivaihteluun perustuva Hyvinvointianalyysi antaa yksilöllistä tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnasta.
  • Työntekijät saavat mittauksesta henkilökohtaisen palautteen sekä ohjausta heidän hyvinvointiaan tukeviin valintoihin.
  • Riskitapaukset ohjataan eteenpäin työterveyteen, jotta he saavat tarvitsemaansa apua ja hoitoa mahdollisimman pikaisesti.

Miten johdat itseäsi?

Hyvinvoiva johtaja luotsaa henkilöstönsä kohti menestystä.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi kertoo, onko elimistösi tasapainossa. Sen avulla tunnistat kehoasi stressaavat ja palauttavat tekijät niin työssä kuin vapaa-ajalla sekä lisäät voimavarojasi ja parannat unesi laatua. Lisäksi saat selville todellisen kuntotasosi ja sen vaikutukset kuntoosi ja terveyteesi.

Hyvinvointianalyysi auttaa sinua olemaan paras versio omasta itsestäsi, jotta voit viedä yrityksesi uudelle tasolle!