Firstbeat Tykystudio

Voiko stressiä oppia hallitsemaan?

Suoraa puhetta työkyvystä
Tykystudio - Harri_final4_

Firstbeat Tykystudio

Vieraana Harri Gustafsberg

Miten pitää pää mukana nykyajan työelämässä?

Firstbeat Tykystudion seitsemännessä jaksossa Karhu-ryhmän entinen johtaja, henkisen suorituskyvyn ammattilainen Harri Gustafsberg pureutuu kehon ja mielen yhteyteen ja kertoo, miten arjen haastaviin tilanteisiin voi valmistautua.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Haluatko saavuttaa tavoitteesi? Panosta perustyön tekemiseen
Moni tavoite jää saavuttamatta hyvästä motivaatiosta ja potentiaalista huolimatta. Paino ei putoa, juoksuvauhti ei parane eikä haastava kitarasoolo edelleenkään suju – mistä se johtuu?
Torju stressiä ja lisää hyvinvointiasi hengittämällä oikein
Muistatko sen tunteen, kun olet poikkeuksellisen onnellisuuden hetkellä huokaissut syvään ja tuntenut rentouden virtaavan kehosi läpi, eikä mikään murhe maailmassa ole painanut harteillasi?
Aivot ylikierroksilla – Psyykkinen hyvinvointi koetuksella työelämän muutoksissa
Samalla, kun työelämässä kuhistaan itsensä johtamisen taidoista ja palautumisen tärkeydestä, keikkuu masennus edelleen ykkösenä yksittäisten työkyvyttömyydestä johtuvien syiden listalla.

“Oman arjen stressitekijät on tärkeä tunnistaa”

”Stressi on kehomme luonnollinen reaktio haastaviin tilanteisiin. Kun stressi on hetkellistä ja kohtuullista, siitä on meille hyötyä: vireystilamme kohoaa ja meistä tulee tehokkaita. Akuutti stressikin voi kuitenkin olla liian kova resursseihimme nähden. Tämän takia osa meistä lamaantuu paineistavassa tilanteessa, osa taas on juuri silloin parhaimmillaan.

Pitkittyneenä stressi on haitallista meidän kaikkien hyvinvoinnille, niin henkiselle kuin fyysiselle.

Onkin tärkeää tunnistaa oman arjen stressitekijät jo ennalta. Sitä kautta voimme oppia hallitsemaan stressiämme, palautumaan paremmin ja näin saadaan lisää voimavaroja niin työhön kuin vapaa-aikaan. Jokaisen työntekijän jaksaminen heijastuu toki suoraan myös organisaation toimintaan ja tehokkuuteen."

Johanna Lehosmaa
Johanna Lehosmaa, Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija

Kerro mielipiteesi!

Voiko stressiä oppia hallitsemaan?

Mikä Tykystudio?

”Suurin osa hereilläoloajastamme vietetään töissä. Ei siis todellakaan ole yhdentekevää, miten siellä voidaan. Liian usein työhyvinvointi ajatellaan vain virkistyspäivänä tai nippuna liikuntaseteleitä, vaikka se on huomattavasti moniulotteisempi asia, joka vaikuttaa merkittävästi sekä meidän jokaisen terveyteen että yritysten tuloksiin ja koko yhteiskuntaan.

Tykystudio on Firstbeatin oma videosarja, jossa työkyvystä ja sen vaikutuksista keskustellaan avoimesti mielenkiintoisten ja asiantuntevien vieraiden kanssa.”

Juho Tuppurainen, Firstbeatin varatoimitusjohtaja

tykystudio-form-section-bg.jpg

Pidä tekijät töissä – Hanki Firstbeatin Työkykykartoitus

Maksa työntekijöidesi hyvinvoinnista, älä heidän sairauksistaan.

Huolehtimalla ajoissa henkilöstösi hyvinvoinnista voit parantaa työtyytyväisyyttä, vähentää merkittävästi sairauspoissaoloja* ja saada parempia tuloksia. Yhden sairauslomapäivän laskennallinen hinta on noin 350 euroa.

Nyt saat Firstbeat Työkykykartoituksen tarjoushintaan 319€/työntekijä (+ alv 24 %). Paketti sisältää 2 Hyvinvointianalyysia henkilökohtaisella puhelinpalautteella.

*Firstbeat Työkykykartoituksen avulla sairauspoissaolojen määrä on asiakasyrityksissämme vähentynyt jopa yli 30 %.

Hyödynnä tarjous!

Mikä Työkykykartoitus?

Firstbeat Työkykykartoitus mittaa koko henkilöstösi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.
  • Sydämen sykevälivaihteluun perustuva Hyvinvointianalyysi antaa yksilöllistä tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnasta.
  • Työntekijät saavat mittauksesta henkilökohtaisen palautteen sekä ohjausta heidän hyvinvointiaan tukeviin valintoihin.
  • Riskitapaukset ohjataan eteenpäin työterveyteen, jotta he saavat tarvitsemaansa apua ja hoitoa mahdollisimman pikaisesti.

Miten itse voit?

Mittaa stressitasosi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi kertoo, onko elimistösi tasapainossa. Sen avulla tunnistat stressitekijät niin työssä kuin vapaa-ajalla ja opit löytämään juuri sinulle sopivimmat palautumiskeinot.

Hyvinvointianalyysi arvioi unesi laatua ja riittävyyttä, mikä helpottaa tekemään oikeita muutoksia iltarutiineihisi. Hyvinvointianalyysi mittaa myös fyysistä aktiivisuutta ja kannustaa lisäämään liikettä arjen keskelle. Pienetkin muutokset päivittäisissä toimissa voivat ajan myötä parantaa hyvinvointiasi merkittävästi.