tykystudio_header_2.png

Kenen syy, jos työntekijä voi pahoin?

Suoraa puhetta työkyvystä
TykyStudio-1-SARASVUO-v2--20180809

Firstbeat Tykystudio

Vieraana Jari Sarasvuo

Onko huonokuntoinen työntekijä myös huonompi työntekijä? Mikä on työnantajan vastuu ihmisen hyvinvoinnista?

Tykystudion ensimmäisessä jaksossa yrittäjä ja mediapersoona Jari Sarasvuo pohtii, mitä ihmisten pahoinvoinnista seuraa yrityksille ja yhteiskunnalle.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Luo yrityskulttuuri, joka tukee hyvinvointia. On yrityksen vastuulla informoida, innostaa ja opastaa henkilöstöä huolehtimaan itsestään ja työkyvystään olemassa olevien keinojen puitteissa.
On aika tuoda tyky-päivän keskiöön henkilö itse, ja näyttää hänelle vapaa-ajalla tekemiensä valintojen vaikutukset työkykyyn ja energiatasoon.
Johtajilta vaaditaan hyvää fyysistä valmiutta kestää johtamistilanteita. Asetelmassa on paljon yhtäläisyyksiä huippu-urheilun kanssa: vaatimustaso on korkea ja vastuu on viime kädessä johtajan harteilla.

"Hyvä olo näkyy työpaikalla"

"Jokaisella ihmisellä on vastuu itsestään, mutta työnantajan roolia ei kannata väheksyä. Huolehtimalla henkilöstänsä hyvinvoinnista ja ohjaamalla oikeaan suuntaan, parannetaan työntekijöiden oloa ja fyysistä kuntoa, mutta myös työtyytyväisyyttä ja yrityksen tuottavuutta.

Fyysinen ja henkinen hyvinvointi nivoutuvat tiukasti yhteen. Firstbeatin tietokannan mukaan hyväkuntoinen ihminen palautuu ja nukkuu paremmin ja tuntee itsensä energisemmäksi – tämä ei voi olla näkymättä myös työpaikalla."

Niina Karstunen, Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija

Kerro mielipiteesi!

Kenen syy, jos työntekijä voi pahoin?

Mikä Tykystudio?

”Suurin osa hereilläoloajastamme vietetään töissä. Ei siis todellakaan ole yhdentekevää, miten siellä voidaan. Liian usein työhyvinvointi ajatellaan vain virkistyspäivänä tai nippuna liikuntaseteleitä, vaikka se on huomattavasti moniulotteisempi asia, joka vaikuttaa merkittävästi sekä meidän jokaisen terveyteen että yritysten tuloksiin ja koko yhteiskuntaan.

Tykystudio on Firstbeatin oma videosarja, jossa työkyvystä ja sen vaikutuksista keskustellaan avoimesti mielenkiintoisten ja asiantuntevien vieraiden kanssa.”

Juho Tuppurainen, Firstbeatin varatoimitusjohtaja

tykystudio-form-section-bg.jpg

Auta tekijöitäsi yltämään parhaimpaansa – Hanki Firstbeat Työkykykartoitus

Tarjoa työntekijöillesi keinot henkilökohtaisen hyvinvoinnin rakentamiseen.

Huolehtimalla ajoissa henkilöstösi hyvinvoinnista voit parantaa työtyytyväisyyttä, vähentää merkittävästi sairauspoissaoloja* ja saada parempia tuloksia. Yhden sairauslomapäivän laskennallinen hinta on noin 350 euroa.

Nyt saat Firstbeat Työkykykartoituksen tarjoushintaan 319€/työntekijä (+ alv 24 %). Paketti sisältää 2 Hyvinvointianalyysia henkilökohtaisella puhelinpalautteella.

*Firstbeat Työkykykartoituksen avulla sairauspoissaolojen määrä on asiakasyrityksissämme vähentynyt jopa yli 30 %.

Hyödynnä tarjous!

Mikä Työkykykartoitus?

Firstbeat Työkykykartoitus mittaa koko henkilöstösi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.
  • Sydämen sykevälivaihteluun perustuva Hyvinvointianalyysi antaa yksilöllistä tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnasta.
  • Työntekijät saavat mittauksesta henkilökohtaisen palautteen sekä ohjausta heidän hyvinvointiaan tukeviin valintoihin.
  • Riskitapaukset ohjataan eteenpäin työterveyteen, jotta he saavat tarvitsemaansa apua ja hoitoa mahdollisimman pikaisesti.

Ihminen on kuin appelsiini – puristaessa tulee ulos sitä, mitä siellä on

Onko sisälläsi appelsiinimehua vai tiskivettä?

Firstbeatin Hyvinvointianalyysi kertoo, onko elimistösi tasapainossa. Sen avulla tunnistat stressitekijät niin työssä kuin vapaa-ajalla ja opit löytämään juuri sinulle sopivimmat palautumiskeinot.

Hyvinvointianalyysi arvioi unesi laatua ja riittävyyttä, mikä helpottaa tekemään oikeita muutoksia iltarutiineihisi. Hyvinvointianalyysi mittaa myös fyysistä aktiivisuutta ja kannustaa lisäämään liikettä arjen keskelle. Pienetkin muutokset päivittäisissä toimissa voivat ajan myötä parantaa hyvinvointiasi merkittävästi.