Firstbeat Tykystudio

Tekeekö stressi meistä työkyvyttömiä?

Suoraa puhetta työkyvystä
Tykystudio - Kristiina Halonen_final

Firstbeat Tykystudio

Vieraana Kristiina Halonen

Miksi työkyvyttömyyseläkkeiden määrä taas kasvaa? Pysymmekö mukana muuttuvassa työelämässä?

Henkinen kuormitus ja stressi ovat yritysten merkittävimpiä henkilöriskejä. Viidennessä Tykystudio-jaksossa työeläkeyhtiö Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen pohtii, mistä tämä kertoo. Lisäksi mietitään, miten työnantaja voisi ennaltaehkäistä työkyvyttömyyttä ja hallita henkilöriskejään.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Aivot ylikierroksilla – Psyykkinen hyvinvointi koetuksella työelämän muutoksissa
Samalla, kun työelämässä kuhistaan itsensä johtamisen taidoista ja palautumisen tärkeydestä, keikkuu masennus edelleen ykkösenä yksittäisten työkyvyttömyydestä johtuvien syiden listalla.
”Enää en suostu ajamaan itseäni piippuun työllä tai liikunnalla”
Täysillä eläminen ja tekeminen vaihtui yhtäkkiä oman elämänhallinnan pohdintaan ja uudelleenopetteluun. Silloin heräsin siihen, mitä minulle oli yritetty kertoa jo vuosia: paras ei ole se, joka tekee eniten, vaan se, joka tekee järkevästi.
Työkyvyttömyyseläkkeet kääntyivät nousuun
ETK:n työkyvyttömyyseläkettä edeltäviä vaiheita käsittelevän tutkimuksen mukaan valtaosalla työterveyshuollon piiriin kuuluvista mielenterveyssyistä eläkettä hakeneista on masennusdiagnoosi.

”Pahoinvoiva henkilöstö on yritykselle iso riski”

”Osaava, motivoitunut ja hyvinvoiva työntekijä on yritykselle tärkeintä pääomaa – mutta yhtä lailla pahoinvoiva henkilöstö on iso riski, joka voi aiheuttaa suuria kustannuksia ja pahimmillaan lamaannuttaa koko yrityksen toiminnan.

Henkilöstön työkyvystä kannattaa siis todellakin huolehtia ajoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että johdon on ymmärrettävä työhyvinvoinnin merkitys, tiedettävä työkyvyttömyyden aiheuttamat kustannukset ja asetettava selkeät tavoitteet työkykyjohtamiselle.

On hyvä muistaa, että yrityksen strategiat ovat turhia, jos niitä ei ole toteuttamassa hyvinvoivat ja toimintakykyiset työntekijät.”

Juho Rinne, Firstbeatin Hyvinvointiasiantuntija
Juho Rinne, Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija

Kerro mielipiteesi!

Tekeekö stressi meistä työkyvyttömiä?

Mikä Tykystudio?

”Suurin osa hereilläoloajastamme vietetään töissä. Ei siis todellakaan ole yhdentekevää, miten siellä voidaan. Liian usein työhyvinvointi ajatellaan vain virkistyspäivänä tai nippuna liikuntaseteleitä, vaikka se on huomattavasti moniulotteisempi asia, joka vaikuttaa merkittävästi sekä meidän jokaisen terveyteen että yritysten tuloksiin ja koko yhteiskuntaan.

Tykystudio on Firstbeatin oma videosarja, jossa työkyvystä ja sen vaikutuksista keskustellaan avoimesti mielenkiintoisten ja asiantuntevien vieraiden kanssa.”

Juho Tuppurainen, Firstbeatin varatoimitusjohtaja

tykystudio-form-section-bg.jpg

Firstbeat Työkykykartoitus: 93 % kokee saaneensa arvokasta tietoa stressistä

Työkykykartoituksen avulla työpaikoilla on lisätty työtehoa sekä vähennetty stressiä ja sairauspoissaoloja

Huolehtimalla ajoissa henkilöstösi hyvinvoinnista voit parantaa työtyytyväisyyttä, vähentää merkittävästi sairauspoissaoloja* ja saada parempia tuloksia. Yhden sairauslomapäivän laskennallinen hinta on noin 350 euroa.

Nyt saat Firstbeat Työkykykartoituksen tarjoushintaan 319€/työntekijä (+ alv 24 %). Paketti sisältää 2 Hyvinvointianalyysia henkilökohtaisella puhelinpalautteella.

*Firstbeat Työkykykartoituksen avulla sairauspoissaolojen määrä on asiakasyrityksissämme vähentynyt jopa yli 30 %.

Hyödynnä tarjous!

Mikä Työkykykartoitus?

Firstbeat Työkykykartoitus mittaa koko henkilöstösi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.
  • Sydämen sykevälivaihteluun perustuva Hyvinvointianalyysi antaa yksilöllistä tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnasta.
  • Työntekijät saavat mittauksesta henkilökohtaisen palautteen sekä ohjausta heidän hyvinvointiaan tukeviin valintoihin.
  • Riskitapaukset ohjataan eteenpäin työterveyteen, jotta he saavat tarvitsemaansa apua ja hoitoa mahdollisimman pikaisesti.

Älä anna stressille yliotetta

Hyvinvointianalyysi auttaa sinua löytämään tasapainon tekemisen ja levon välillä

Firstbeat Hyvinvointianalyysi kertoo, onko elimistösi tasapainossa. Sen avulla tunnistat kehoasi stressaavat ja palauttavat tekijät niin työssä kuin vapaa-ajalla sekä lisäät voimavarojasi ja parannat unesi laatua. Lisäksi saat selville todellisen kuntotasosi ja sen vaikutukset kuntoosi ja terveyteesi.

Hyvinvointianalyysi auttaa sinua olemaan paras versio omasta itsestäsi, jotta voit viedä yrityksesi uudelle tasolle!