Firstbeat Tykystudio

Voiko työhyvinvointia mitata?

Suoraa puhetta työkyvystä
Firstbeat Tykystudio - Pauli Forma

Firstbeat Tykystudio

Vieraana Pauli Forma

Miten mitata työkykyä? Firstbeat Tykystudion kahdeksannessa jaksossa Työterveyslaitoksen johtaja Pauli Forma kertoo, minkälaista tietoa työhyvinvoinnista kaivataan ja mikä tässä on hyvinvointiteknologian rooli?

* Haastattelun jälkeen Pauli Forma on siirtynyt Varman työkykyjohtajaksi.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Työstressi hallintaan – miten pitää pää kasassa?
Yö meni heräillessä, työpäivä hirveässä kiireessä, iltapäivä harrastuksissa ja ilta kännykkä kädessä – been there, done that?
Suomalaisten palautuminen on heikointa kesäkuussa
Palautumiskyky voi muuttua hyvinkin nopeasti – siksi omaa hyvinvointia kannattaa mitata ja seurata säännöllisesti.
Työympäristön vaikutus hyvinvointiin
Etätyön ja teknologian tuomat joustot ja mahdollisuudet ovat ehdottomasti hyviä juttuja, mutta niiden kanssa on myös helppo mennä överiksi.

”Mittaaminen ohjaa oikealle polulle”

"Helposti sitä luulee tuntevansa oman kehonsa ja tietävänsä, miten mikäkin vaikuttaa. Mutta aina näin ei ole: emme välttämättä osaa tulkita kehomme merkkejä – tai emme pysähdy niitä kuuntelemaan.

Tällöin mittaamisesta on usein apua. Kun näemme konkreettisesti, mitkä tekijät kuormittavat kehoamme ja mitkä taas palauttavat, on huomattavasti helpompi tehdä korjausliikkeitä oikeaan suuntaan.

Tämä pätee myös isommassa mittakaavassa. Henkilöstö on niin merkittävä tekijä yrityksille, ettei työhyvinvointiin liittyviä päätöksiä kannata jättää arvailujen varaan. Mittaaminen ja oikeanlainen data toimivat tärkeänä tukena ja ohjaavat oikealle polulle: miten henkilöstö voi ja minkälaisista toimenpiteistä on todellisuudessa hyötyä?

Mittaaminen itsessään ei vielä tee autuaaksi. Dataa pitää hyödyntää oikein, tehdä muutoksia ja seurata niiden vaikuttavuutta – on sitten kyse yksilöstä, yrityksestä tai yhteiskunnasta."

Juho Rinne
Juho Rinne, Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija

Kerro mielipiteesi!

Voiko työhyvinvointia mitata?

Mikä Tykystudio?

”Suurin osa hereilläoloajastamme vietetään töissä. Ei siis todellakaan ole yhdentekevää, miten siellä voidaan. Liian usein työhyvinvointi ajatellaan vain virkistyspäivänä tai nippuna liikuntaseteleitä, vaikka se on huomattavasti moniulotteisempi asia, joka vaikuttaa merkittävästi sekä meidän jokaisen terveyteen että yritysten tuloksiin ja koko yhteiskuntaan.

Tykystudio on Firstbeatin oma videosarja, jossa työkyvystä ja sen vaikutuksista keskustellaan avoimesti mielenkiintoisten ja asiantuntevien vieraiden kanssa.”

Juho Tuppurainen, Firstbeatin varatoimitusjohtaja

tykystudio-form-section-bg.jpg

Pidä tekijät töissä – Hanki Firstbeatin Työkykykartoitus

Maksa työntekijöidesi hyvinvoinnista, älä heidän sairauksistaan.

Huolehtimalla ajoissa henkilöstösi hyvinvoinnista voit parantaa työtyytyväisyyttä, vähentää merkittävästi sairauspoissaoloja* ja saada parempia tuloksia. Yhden sairauslomapäivän laskennallinen hinta on noin 350 euroa.

Nyt saat Firstbeat Työkykykartoituksen tarjoushintaan 319€/työntekijä (+ alv 24 %). Paketti sisältää 2 Hyvinvointianalyysia henkilökohtaisella puhelinpalautteella.

*Firstbeat Työkykykartoituksen avulla sairauspoissaolojen määrä on asiakasyrityksissämme vähentynyt jopa yli 30 %.

Hyödynnä tarjous!

Mikä Työkykykartoitus?

Firstbeat Työkykykartoitus mittaa koko henkilöstösi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.
  • Sydämen sykevälivaihteluun perustuva Hyvinvointianalyysi antaa yksilöllistä tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnasta.
  • Työntekijät saavat mittauksesta henkilökohtaisen palautteen sekä ohjausta heidän hyvinvointiaan tukeviin valintoihin.
  • Riskitapaukset ohjataan eteenpäin työterveyteen, jotta he saavat tarvitsemaansa apua ja hoitoa mahdollisimman pikaisesti.

Miten itse voit?

Mittaa stressitasosi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi kertoo, onko elimistösi tasapainossa. Sen avulla tunnistat stressitekijät niin työssä kuin vapaa-ajalla ja opit löytämään juuri sinulle sopivimmat palautumiskeinot.

Hyvinvointianalyysi arvioi unesi laatua ja riittävyyttä, mikä helpottaa tekemään oikeita muutoksia iltarutiineihisi. Hyvinvointianalyysi mittaa myös fyysistä aktiivisuutta ja kannustaa lisäämään liikettä arjen keskelle. Pienetkin muutokset päivittäisissä toimissa voivat ajan myötä parantaa hyvinvointiasi merkittävästi.