tykystudio_header_2.png

Uuvummeko elämään vai työelämään?

Suoraa puhetta työkyvystä
Firstbeat-Pippa-Laukka-pitkä-v2

Firstbeat Tykystudio

Vieraana Pippa Laukka

Johtuuko uupumus elintavoista vai työelämän vaatimuksista? Onko hyvinvointi ihmisestä itsestään kiinni?

Tykystudion kolmannessa jaksossa liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka pohtii, miten paljon ihminen voi itse vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa ja minkälainen merkitys teknologialla on työhyvinvoinnille.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Lähes kaikki tuntuvat ymmärtävän liikunnan keskeisen merkityksen terveyteemme, mutta silti vain joka viides tekee tarpeeksi asian eteen.
Mikä motivoi sinua nousemaan joka aamu uuteen työpäivään? Entä mitä uusia positiivisia puolia voisit löytää niin itsestäsi kuin työstäsi?
Puutteellinen palautuminen altistaa uupumukselle. Riittävä palautuminen onkin hyvinvointimme kulmakivi, johon kannattaa panostaa.

”Kehomme ei tiedä olemmeko töissä vai vapaalla”

Suomalaisten jaksamisessa on haasteita: Firstbeatin tietokannan mukaan puolet työikäisistä suomalaisista ei palaudu arjessaan riittävästi. Tavallaan on edes turha erotella työhyvinvointia muusta hyvinvoinnista, sillä kyse on aina yhdestä samasta yksilöstä. Jos töissä on raskasta tai työ aiheuttaa fyysisiä ongelmia, ne näkyvät myös vapaa-ajalla – ja toisin päin.

Elimistömme ei tiedä, milloin olemme töissä ja milloin vapaa-ajalla. Stressi- ja palautumisreaktiot ovat samanlaisia fysiologisia ilmiötä, syntyvät ne sitten työpäivän aikana tai sen jälkeen.

Jaakko Kotisaari, Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija

Kerro mielipiteesi!

Uuvummeko elämään vai työelämään?

Mikä Tykystudio?

”Suurin osa hereilläoloajastamme vietetään töissä. Ei siis todellakaan ole yhdentekevää, miten siellä voidaan. Liian usein työhyvinvointi ajatellaan vain virkistyspäivänä tai nippuna liikuntaseteleitä, vaikka se on huomattavasti moniulotteisempi asia, joka vaikuttaa merkittävästi sekä meidän jokaisen terveyteen että yritysten tuloksiin ja koko yhteiskuntaan.

Tykystudio on Firstbeatin oma videosarja, jossa työkyvystä ja sen vaikutuksista keskustellaan avoimesti mielenkiintoisten ja asiantuntevien vieraiden kanssa.”

Juho Tuppurainen, Firstbeatin varatoimitusjohtaja

tykystudio-form-section-bg.jpg

Auta henkilöstöäsi saavuttamaan koko potentiaalinsa – Hanki Firstbeat Työkykykartoitus

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on voimavara myös työelämässä.

Huolehtimalla ajoissa henkilöstösi hyvinvoinnista voit parantaa työtyytyväisyyttä, vähentää merkittävästi sairauspoissaoloja* ja saada parempia tuloksia. Yhden sairauslomapäivän laskennallinen hinta on noin 350 euroa.

Nyt saat Firstbeat Työkykykartoituksen tarjoushintaan 319€/työntekijä (+ alv 24 %). Paketti sisältää 2 Hyvinvointianalyysia henkilökohtaisella puhelinpalautteella.

*Firstbeat Työkykykartoituksen avulla sairauspoissaolojen määrä on asiakasyrityksissämme vähentynyt jopa yli 30 %.

Hyödynnä tarjous!

Mikä Työkykykartoitus?

Firstbeat Työkykykartoitus mittaa koko henkilöstösi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.
  • Sydämen sykevälivaihteluun perustuva Hyvinvointianalyysi antaa yksilöllistä tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnasta.
  • Työntekijät saavat mittauksesta henkilökohtaisen palautteen sekä ohjausta heidän hyvinvointiaan tukeviin valintoihin.
  • Riskitapaukset ohjataan eteenpäin työterveyteen, jotta he saavat tarvitsemaansa apua ja hoitoa mahdollisimman pikaisesti.

Uuvutko sinä työelämään vai elämään?

Mittaamalla saat selville kehoasi kuormittavat tekijät.

Firstbeatin Hyvinvointianalyysi kertoo, onko elimistösi tasapainossa. Sen avulla tunnistat stressitekijät niin työssä kuin vapaa-ajalla ja opit löytämään juuri sinulle sopivimmat palautumiskeinot.

Hyvinvointianalyysi arvioi unesi laatua ja riittävyyttä, mikä helpottaa tekemään oikeita muutoksia iltarutiineihisi. Hyvinvointianalyysi mittaa myös fyysistä aktiivisuutta ja kannustaa lisäämään liikettä arjen keskelle. Pienetkin muutokset päivittäisissä toimissa voivat ajan myötä parantaa hyvinvointiasi merkittävästi.