Kannattaako työhyvinvointiin sijoittaa?

Suoraa puhetta työkyvystä
TykyStudio-2-Timo-pitkä-ver3-20180917

Firstbeat Tykystudio

Vieraana Timo Ritakallio

Mistä yrityksen johto tietää, että tykyily tuottaa tulosta? Mikä on johtajan vaikutus organisaation työhyvinvoinnille?

Tykystudion toisessa jaksossa OP-ryhmän pääjohtaja ja Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Timo Ritakallio kertoo, mihin työhyvinvoinnissa kannattaa panostaa ja miten itse huolehtii jaksamisestaan.

Katso lisää aiheeseen liittyvää sisältöä

Millainen on mielestäsi hyvä työntekijä? Varmastikin tehokas ja vireä sekä työhönsä sitoutunut. Nämä ominaisuudet ovat seurausta motivaatiosta, joka on yllättävän herkkä vallitseville olosuhteille, ja työkyvystä, jonka ylläpitäminen vaatii panostusta sekä työntekijältä itseltään että työnantajalta.
Vanhat, pinttyneet näkemykset työnteosta ovat juurtuneet syvälle yrityspäättäjien ja henkilöstöjohtajien mieliin huonoin seurauksin. Kun firmassa ajatellaan, että nukkua ehtii haudassakin ja työntekijöiden mentaliteettina on raskas työ, raskaat huvit, ei siitä yhtälöstä hyvä seuraa.
Johtajan suoritustaso voidaan jakaa kolmeen tyyppiin: johtaja, joka jaksaa johtaa hyvin, johtaja, jolla perusreservi on kunnossa sekä johtaja, joka juuri ja juuri jaksaa johtaa.

"Jopa kuusinkertainen tuotto"

"Työhyvinvointiin sijoittaminen kannattaa sekä taloudellisesti että inhimillisesti– ja nämähän ovatkin vahvasti toisiinsa kytköksissä. Tutkimuksissa on osoitettu, että työhyvinvointiin panostettu raha voi tulla jopa kuusinkertaisena takaisin.

Lisäksi tiedetään, että tykytoiminta parantaa muun muassa työtyytyväisyyttä ja vähentää stressiä. Firstbeat Hyvinvointianalyysin tehneistä 85 % koki myös olevansa työpäivän aikana tehokkaampi ja 88 % sanoi voivansa paremmin."

Mikke Salminen, Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija

Kerro mielipiteesi

Kannattaako työhyvinvointiin sijoittaa?

Mikä Tykystudio?

”Suurin osa hereilläoloajastamme vietetään töissä. Ei siis todellakaan ole yhdentekevää, miten siellä voidaan. Liian usein työhyvinvointi ajatellaan vain virkistyspäivänä tai nippuna liikuntaseteleitä, vaikka se on huomattavasti moniulotteisempi asia, joka vaikuttaa merkittävästi sekä meidän jokaisen terveyteen että yritysten tuloksiin ja koko yhteiskuntaan.

Tykystudio on Firstbeatin oma videosarja, jossa työkyvystä ja sen vaikutuksista keskustellaan avoimesti mielenkiintoisten ja asiantuntevien vieraiden kanssa.”

Juho Tuppurainen, Firstbeatin varatoimitusjohtaja

tykystudio-form-section-bg.jpg

Varmista henkilöstösi hyvinvointi – Hanki Firstbeat Työkykykartoitus

Hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen kilpailuetu.

Tiesitkö, että ennakoiva toiminta on reagoivaan toimintaan verrattuna jopa kymmenkertaisesti edullisempaa? Huolehtimalla ajoissa henkilöstösi hyvinvoinnista voit parantaa työtyytyväisyyttä, vähentää merkittävästi sairauspoissaoloja* ja saada parempia tuloksia. Yhden sairauslomapäivän laskennallinen hinta on noin 350 euroa.

Nyt saat Firstbeat Työkykykartoituksen tarjoushintaan 319€/työntekijä (+ alv 24 %). Paketti sisältää 2 Hyvinvointianalyysia henkilökohtaisella puhelinpalautteella.

*Firstbeat Työkykykartoituksen avulla sairauspoissaolojen määrä on asiakasyrityksissämme vähentynyt jopa yli 30 %.

Hyödynnä tarjous!

Mikä Työkykykartoitus?

Firstbeat Työkykykartoitus mittaa koko henkilöstösi Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.
  • Sydämen sykevälivaihteluun perustuva Hyvinvointianalyysi antaa yksilöllistä tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnasta.
  • Työntekijät saavat mittauksesta henkilökohtaisen palautteen sekä ohjausta heidän hyvinvointiaan tukeviin valintoihin.
  • Riskitapaukset ohjataan eteenpäin työterveyteen, jotta he saavat tarvitsemaansa apua ja hoitoa mahdollisimman pikaisesti.

Aloita sijoittaminen itsestäsi

Kun sinä voit hyvin, myös yrityksesi voi hyvin.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi auttaa sinua vahvistamaan omia valmiuksiasi niin oman arkesi kuin henkilöstösi ja yrityksesi tulokselliseksi johtamiseksi.

Stressiä, palautumista ja liikunnan kunto- ja terveysvaikutuksia kuvaava Hyvinvointianalyysi avaa ikkunan kehoon ja kertoo, miten se reagoi arjen muuttuvissa tilanteissa. Hyvinvointianalyysin avulla tunnistat kehoasi kuormittavat ja palauttavat tekijät sekä opit liikkumaan itsellesi ja omalle kuntotasollesi sopivalla tavalla, jotta voit johtaa paremmin sekä itseäsi että yritystäsi kohti menestystä.